uvod

Úřad městské části Brno-sever

Naleznete zde informace o činnosti zvolených zastupitelů, práci odborů, novinkách na úřední desce nebo tiskové zprávy vztahující se k  naší městské části.

familyfriendlycommunity
rodinna politika
ice logo
 

Skončila I. etapa rekonstrukce polikliniky na Lesné

Lidé, kteří v posledních dvou letech navštívili některou z ordinací polikliniky na Lesné, museli čelit nepříjemnostem spojeným se stavebním ruchem. Tomu je nyní ale konec. První etapa rekonstrukce budovy polikliniky je se závěrem října 2019 u konce. Opravou prošel zejména vnější prostor, zázemí v suterénu, nové jsou ale i laboratoře nebo bezbariérový vstup.
Od listopadu 2017 pracovali dělníci na obnově budovy, která byla postavená v 70. letech. V první etapě rekonstrukce zateplili obvodový plášť s výjimkou pavilonu C, opravili střešní plášť, vybudovali provoz laboratoře, nájemní jednotky nebo nový bezbariérový vstup. V suterénu pavilonů D a E je nová podlaha, dělníci také zaizolovali stěny přilehlé k zemině. Kompletně se vyměnily základní technické instalace a nové jsou i patrové rozvody. Plochy, které bezprostředně navazují na rekonstruované části polikliniky, prošly sadovou úpravou.
Protože byla budova polikliniky v původním stavu od 70. let, byla rekonstrukce nezbytná. Při ní se navíc přicházelo na odlišnosti od původního projektu. Kvůli nutnosti vypořádat se s těmito nepředvídatelnými okolnostmi se celá oprava prodloužila. V areálu ordinuje přibližně 40 lékařů 15 různých specializací. Návštěvníkům jsou zde k dispozici zdravotnické, ale i další služby. Na polikliniku míří lidé nejen ze severní části města, ale také z širokého okolí. Pro ně bude pohyb v areálu nyní komfortnější. Veškeré práce doposud totiž probíhaly za plného provozu.
Celková částka za opravy přesáhla 160 milionů korun. Na financování se vedle města podílela i městská část Brno-sever.

text a foto: Magistrát města Brna

poliklinika lesna 001

poliklinika lesna 002

poliklinika lesna 003

poliklinika lesna 004

poliklinika lesna 005

poliklinika lesna 006

poliklinika lesna 007

poliklinika lesna 008

poliklinika lesna 009

poliklinika lesna 010

poliklinika lesna 011

poliklinika lesna 012