uvod

Úřad městské části Brno-sever

Naleznete zde informace o činnosti zvolených zastupitelů, práci odborů, novinkách na úřední desce nebo tiskové zprávy vztahující se k  naší městské části.

familyfriendlycommunity
rodinna politika
ice logo
 

Elektronická podpora zápisu do základních škol

Poté, co v minulých letech nabídlo Brno rodičům dětí elektronický zápis do mateřských škol, chystá se nyní podobná elektronická podpora zápisu také do škol základních. Odstartovat by měla začátkem ledna 2016 na adrese http://zapisdozs.brno.cz. Základní informace o zápisu jsou na této webové stránce přístupné již od 1. prosince, aby měli rodiče dost času se se vším seznámit.
„Pro rodiče to bude komfortnější. Na jednom místě zjistí všechny potřebné informace spojené se zápisem včetně toho, která škola je pro jejich dítě ‚spádová‘. Pokud se rozhodnou přihlásit dítě i na jinou školu, umožní jim aplikace sledovat výsledky přijetí,“ říká místostarosta Brna-severu pro školství Petr Hladík. Ředitelům škol umožní tento systém lepší přehled o dětech z jejich spádové oblasti. Zjistí, na kolik škol bylo které dítě přijato, zda má odklad školní docházky či zda se k zápisu nedostavilo.
Podle místa trvalého bydliště má žák jisté přijetí ve své „spádové“ škole. Pokud je přihlášen i na jinou školu, v závislosti na kapacitě rozhodne o přijetí její ředitel.