uvod

Úřad městské části Brno-sever

Naleznete zde informace o činnosti zvolených zastupitelů, práci odborů, novinkách na úřední desce nebo tiskové zprávy vztahující se k  naší městské části.

familyfriendlycommunity
rodinna politika
ice logo
 

Studenti studentům aneb Veletrh neziskových organizací Brno 2013

Druhý ročník Veletrhu neziskových organizací Brno (VNOB) zaplní 27. 11. 2013 Provozně ekonomickou fakultu Mendelovy univerzity v Brně. Studenti z občanského sdružení PERLE, které celou akci zaštiťuje, představí svým spolužákům neziskové organizace z Brna a okolí. Na veletrhu nebude chybět bohatý doprovodný program, na kterém si budou moci studenti vyzkoušet například řešení krizových zdravotních situací v podání Českého červeného kříže nebo to, jak se cítí slepec s vodícím psem v režii občanského sdružení Vodící pes. Studenti také mohou získat kvalitní praxi v neziskovém sektoru. Tento projekt je podpořen z programu Think Big, který realizuje Nadace Telefónica ve spolupráci s Nadací rozvoje občanské společnosti. 

Akce navazuje na úspěšný první ročník, který se konal v prostorách PEF MENDELU koncem listopadu 2012. Tehdy se VNOB zúčastnilo přibližně 250 aktivních účastníků se zájmem o dobrovolnictví. Počet náhodných pozorovatelů přesáhl díky vhodnému místu konání hodnotu 1000 a organizátorkám se dostalo kladných ohlasů. 

Druhý ročník VNOB se koná 27. listopadu 2013 od 10 do 17 hodin v prostorách přízemí Provozně ekonomické fakulty Mendelovy univerzity v Brně. 

Stejně jako v loňském roce budou mít vystavovatelé k dispozici prezentační stánek, který je tento rok zpoplatněn symbolickou částkou. Předpokládá se účast přibližně 25 neziskových organizací z různých oborů. Představí se mimo jiné nezisková organizace Světýlko o.p.s., Nadační fond dětské onkologie KRTEK nebo mezinárodní studentská organizace AIESEC. 

Na rozdíl od loňskému ročníku došlo ke zrušení přednášek s cílem zaměřit se na doprovodný program více interaktivní cestou. Součástí veletrhu budou soutěže pro studenty a workshopy věnující se tématům z neziskového sektoru. Studenti si tak budou moci na vlastní kůži vyzkoušet, jak žádat o zaměstnání nebo napsat efektivní životopis. Zúčastněné organizace se budou prezentovat i v brožuře „Deník dobrovolníka", která bude vytištěna v nákladu několika stovek kusů. 

Věříme, že i druhý ročník bude vydařený jako ten první a přinese nejen všem zúčastněným prospěch, ale především studentům chuť podílet se aktivně na pozitivním rozvoji společnosti.